Hortense
de Kooter

Beeldhouwster

 

Welkom op de site van hortense de Kooter. Zij is een een kunstenaar die gespecialiseerd is in Paardenbeelden maar een andere uitdaging zeker niet uit de weg gaat.

Op deze site vindt u haar werk weergegeven in prachtige foto"s. Ook werkt Hortense op opdracht dus wilt u meer weten over een bepaald beeld of heeft u zelf een een beeld in uw hoofd wat u zou willen laten maken neem dan contact op via info@hortensedekooter.nl

BEELDEN

Beelden

Schoonheid

Paard

Jaarling in Brons

Jachthond

Verzorgen

Merrie met Veulen

Epona

ABOUT US

ABOUT US

Wie is Hortense?


Ik ben in 1969 in Frankrijk geboren en opgegroeid op Stoeterij 'de Kraal' in Bleiswijk. Ik heb op de vrije school gezeten en in 1990 ben ik naar de kunstacademie in Rotterdam gegaan, maar het vak beeldhouwen heb ik geleerd van Hansje den Hollander.
In 1995 ben ik mijn werk gaan exposeren. Eerst bij de open dagen van de stoeterij waar we woonden. Daar had ik toen ook mijn atelier. Later ben ik bij open atelierdagen en verschillende galeries gaan exposeren. Onder anderen galerie Aelbrecht, galerie Laerken, de Hollandsche maagd, de kunstschouw, beeldentuin de Pol
In 2000 werd de stoeterij opgeheven en ben ik een atelier bij Baztille in zoetermeer gaan huren waar ik vanaf het begin bij betrokken ben geweest.

CURSUS AANBOD

CURSUS AANBOD

Cursus aanbod

Drie keer per week geef Hortense een cursus beeldhouwen.

“Ik vind het leuk om mensen net iets verder te brengen dan ze alleen zouden komen. In mijn atelier kan iedereen ook gerust stof en herrie maken.”

Je kunt 12 lessen van 2,5 uur kopen en als je een keer niet kunt schuift de les gewoon door. We beginnen dan ook niet op een bepaalde datum en tijdens vakanties gaan we meestal gewoon door.
We werken niet met opdrachten iedereen maakt wat hij zelf wil en Hortense helpt met ideeën, de techniek en handigheidjes. (Er wordt alleen niet machinaal gewerkt)
De eerste steen kan bij Hortense gekocht worden (meestal Braziliaans speksteen) maar een volgende steen kun je dan beter zelf bij de beeldhouw winkel kopen (evt. met hulp) omdat daar veel meer keus is in kleur en grote en mensen dan vaak specifiekere wensen hebben.
Gereedschap is allemaal aanwezig en natuurlijk is er tussendoor koffie en/of thee met wat lekkers.

Kosten:
• 12 lessen van 2,5 uur € 150,-

CONTACT ONS

CONTACT ONS

Adres AtelierBaztille:

 www.ateliersbaztille.nl

Rokkeveenseweg 46 C

2712 XZ Zoetermeer

Contact/info over de beelden

Info@hortensedekooter.nl

Marieke: +31 6 24693437

 

Vragen over cursus aanbod

info@hortensedekooter.nl

 Hortense: +31 6 21885169

Informatie formulier?

Please fill the required field.
Please fill the required field.